30.10.14

IBA2014

gn10
gn6
idgn1
gn7
gn5
gn4
gn2
gn8
gn9
kuva: Pauli Siuruainen 


Moikka! Nyt vähän tunnelmia gaalasta. Pääsin siis tänä syksynä ensimmäistä kertaa osallistumaan Indiedaysin Blog Awardseihin. Olin hirveästi odottanut gaalaa ja panikoinut asuakin varmaan sen kaksi viikkoa. Mutta ehkä vähän turhaan. Ei siinä mitään, Indiedays oli järjestänyt kaiken todella hienosti ja ruoka- ja juomapuoli oli kunnossa, kiitos siitä! Mutta ongelma olin minä itse. Vaikka saatan helposti vaikuttaa supersosiaaliselta, niin oikeasti pitää myöntää että olen introvertti ja todella ujo uusien ihmisten kanssa. Asiaa helpottaa usein se, että tunnen jonkun, joka tuntee taas jonkun: vähän sellaisella wingman periaatteella. Silloin osaan olla oma itseni ja pälättää vaikka kuinka paljon. Mulla ei kuitenkaan ollut tällä kertaa gaalassa muita tuttuja kuin Julius, enkä edes törmännyt niihin joiden blogeja luen. Jos oisin heihin törmännyt niin olisin kai jostain syvältä sisimmästäni löytänyt viimeisetkin rohkeuden rippeet ja uskaltautunut tutustumaan. Mutta ei. Vaikka haukkana yritin metsästää tuttuja kasvoja. Niimpä päädyimme Juliuksen kanssa kanssa pitämään hauskaa keskenämme ja kiertelemään Tivolia. Omalla tavallaan mulla oli ihana ja upea ilta, mutta aivan erilainen kun olin kuvitellut. Kaikista eniten petyin itseeni, en muihin. 

27.10.14

PIXELS // IBA2014 OUTFIT

eg6
ideg4
eg2
eg3
eg5
eg1

wearing:

mom's old dress
vagabond booties
h&m fur cardigan (new in!)
tiger of sweden coat
pilgrim leather bracelet (new in!)
snö of sweden earrings and silver bracelet

Hahaha vähän erilaisia kuvia tälläkertaa! Pimenevä ilta ja väärä objektiivi saa aikaan aikamoista pikselimössöä mutta toivottavasti erotatte kuitenkin jotakin. Omalla tavallaanhan näistä tuli aika cooleja.   
Lauantai-iltana poistuin ihan kunnolla jo kotoa ja menin tsekkaamaan millainen tämä hehkutettu Indiedays Blog Awards -gaala on kun vihdoin ikäkin riitti sisään. Asukoodina oli "inspiration", joten jokainen tulkitkoon sitä miten haluaa. Tämä oli minun näkemykseni. Mekon vihertävän hopea metallinhohto yhdistettynä maihareihin loi asuun vähä ronskeutta, mutta hopeiset yksityiskohdat ja villakangastakki varmistivat että asun eleganssin. Gaalasta lisää vähän myöhemmin, kunhan vaan saan lainattua lisää kuvia Indiedaysin sivuilta! 


23.10.14

oops.

epäonnistuneet25

Moikka! Kuten varmasti moni teistä tietää, bloggaajat eivät ole täydellisiä. Niille joille tämä tuli yllätyksenä, pahoittelen illuusionne murskaamista. Haluan tuoda blogiin aina mahdollisimman hyviä kuvia, ja siksi osa asukuvista ei ikinä näe päivänvaloa. Joskus otetaan 300 kuvaa joista onnistuu ehkä yksi tai kaksi, joskus ei tarvitse ottaa kuin 10 kuvaa joista kaikki on julkaisukelpoisia. Mutta koska mulla ei ole teille vieläkään uusia asukuvia tarjota, niin ajattelin vihdoin julkaista tämän kauniin (lue: shokeeraavan, mahdollisesti painajaisia aiheuttavan) kokoelmani jota olen yrittänyt kerätä kasaan pitkin vuotta! 

epäonnistuneet7
Näitä kuvia löytyy aina. Oikeasti aina. Miksei ne silmät voi pysyä auki?!?!
epäonnistuneet3
Niinhän mä just sanoin. Ei ne pysy auki. Niin ja tää jalat ristissäkin on aika yleinen.
idepäonnistuneet8
Ja välillä on tosi vaikea keskittyä näyttämään hyvältä. Se on vähän tylsää..
epäonnistuneet12
Hiukset on yks mun asukuvien pahimmista tuhoojista. Kyllä mä oon oikeasti jossain kaiken ton karvan takana :)
epäonnistuneet16
Välillä kamera ei vaan tarkenna. Ja hymy on väkinäinen..
epäonnistuneet19
"Join mun kahvin jo ja nyt pidän tätä tyhjää kuppia kädessä koska se on cool. Miten tätä pitää pitää kädessä et näytän normaalilta? Ui vitsi!! Söpö koira tuolla oikealla!"
epäonnistuneet1
Välillä valotus ei vaan onnistu. Tai en löydä kivaa taustaa ja sit käy näin. 
epäonnistuneet2
"Toi salama on niin kirkas! Ai kauhee... unohin hymyilläkin!"
epäonnistuneet4
"Oon nyt yhtä ylväs kun kuningatar :) "
epäonnistuneet5
no words
epäonnistuneet9
"Eiks ne Voguen mallit oo aina tosi tuimia eikä hymyile? Oota mäki koitan... "
epäonnistuneet10
Joskus on tosi paljon liikaa energiaa.
epäonnistuneet13
"Sprigaatti näyttäis varmaan coolilt.. ?"
epäonnistuneet15
Mulla on joskus tosi vaikea keksiä mitä teen mun kropalla. En haluu seisoo suorana, mut rento hengailu ei onnistu. Sit lopputulokset on tällasia epäluonnollisia väännöksiä.
epäonnistuneet23
"En osaa enää hymyillä ei-tekohymyy. Varmaan parempi sit väännellä naamaa :)"
epäonnistuneet17
Joskus taas naurattaa oikeesti ihan liikaa. "Mitä mun oikein pitikää tehä näillä palloilla?"
epäonnistuneet20
Joudun todella usein korjailemaan tätä pehkoa naaman edestä pois kun hiukset aina valahtaa. Kuvista löytyy siis aina vähintään yks tämmönen. 
epäonnistuneet6
"Ei ei ei, mitä sä nyt oikein sähläät! Sanoin että vaakakuvia..."
epäonnistuneet11
Niimpä.
epäonnistuneet14
"Kaikki kattoo!! En osaa olla luonnollisesti!! Ujostuttaa!! Ja toi pirun aurinkoki paistaa suoraan silmiin.. "
epäonnistuneet18
Kuvasarjan lopusta aina löytyy näitä kuvia kun "Tää oli tässä, kiitos paljon! Nyt riittää."
epäonnistuneet21
Laajakulma tuottaa kans vähän ongelmia..
epäonnistuneet22
Kasvojen rentoutus. Kohta jaksaa taas hymyillä!
epäonnistuneet24
Miksei ne silmät vieläkään voi pysyä auki?!?!?



21.10.14

everything looks sharp now

kt4
idkt2
kt3
kt1
photography by ville linna

wearing:
banana republic blouse (new in!)
escada glasses


Kauhee ku tuotti vaikeuksia astua kameran eteen näin "kunnolla" ekaa kertaa johonki kuukauteen. Tuntu ettei mikään kuva onnistu, ja siks kuvia tulikin nää vaivaiset kolme. Paita tuli muuten äitin matkassa tuliaisena New Yorkista, ja oon aivan rakastunut tohon väriin ja siihen että raidat ovat vaakasuunnassa!

Mutta nyt itse asiaan! Multa kysyttiin jo kauan aikaa sitten mun laseista ja lupasin niistä postauksen tehdä, mutta jotenkin asia vaan pysyi tekemättömien listalla. Pahoittelut! Sain siis keväällä silmälasit, sillä jouduin koulussa aika tiukille kun en nähnyt kunnolla taululle ja huomasin siristeleväni vähän väliä. Päänsärytkin alkoivat lisääntymään joten päätin käydä näöntarkastuksessa. Näen todella hyvin ilmankin laseja, mutta koulussa ja esim leffassa tykkään käyttää laseja, koska kaikesta tulee pari astetta tarkempaa. Mulla on -0.25 näkö, eli käytössä siis kaukolasit. Vähän korjausta myös oikean silmän hajataittoon. Tässä lappusessa mun edessä on hirveä määrä numeroita joista en ymmärrä mitä ne tarkoittavat, joten en sen tarkempia infoja mun näöstä ala antamaan. Kiertelin eri silmälasiliikkeitä keväällä ja etsiskelin sopivia. Nämä Escadan lasit natsasivat paremmin päähän kuin muut niin pistin ne tilaukseen. Silmäasemalla oli tarjouksena jokin aurinkolasikombokin, joten laitoin myös aurinkolasit vahvuuksilla tilaukseen. Ne on esimerkiksi vähän kivemmat tulevaisuudessa autoa ajaessa jos aurinko pahasti häikäisee. Mulla vahvuudet on siis todella vähäiset ja pärjään hyvin ilmankin laseja toistaiseksi! 








18.10.14

LISTEN.

Moikka! Nyt siis vähän erikoisempaa postausta. Toivottavasti kuvien puute ei teitä haittaa, koin että ne olisivat sotkeneet ja aiheuttaneet hullun sekasorron tähän postaukseen. Kyseessä on siis mun tämän hetken lempparibiisit. Suurin osa on siis sellaisia jotka lisäsin listalleni about viikko sitten, osa on jo vanhoja favorittejä. Osa ihan uusia biisejä, osa taas melkein "ikivanhoja". Yritin listailla sellaisia jotka jo valmiiksi tietäisitte (tosin en tiedä mitä nrj soittaa nykyään kun itse en oikeastaan ikinä radiota kuuntele)! Yritin ottaa myös vähä eri genreistä kappaleita. Tätä listaa tehdessäni keräsin spotifyhin viime aikaisita lemppareista listan ja ilokseni huomasin niitä olevan yli 50. Jouduin siis karsimaan aika paljon :( 

Ajattelin tehdä myös toisen musiikkipostauksen tässä jonkin ajan sisään, sillä kävin läpi myös viimeisen kolmen vuoden listanikin ja haluaisin jakaa mun all-time-favoritet teillekin. Sellaiset joihin en oikeasti _ikinä_ kyllästy. Siihen listaan mahtuu myös varmasti vielä useammasta genrestä biisejä. Tätä listaa katsoessani nimittäin huomasin, että menossa on aika pop-painotteinen kausi. Veikkaisin että se johtuu tästä syksystä; pimeydessä kun tällaiset iloiset ja melodiset biisit kun piristävät kummasti! 

Kertokaa myös ihmeessä omia ajatuksianne biiseistä jos sellaisia herää ja haluaisin myös kuulla löytyykö kiinnostusta toiseen musapostaukseen? Onko toteutuksena youtube-palkit parempia vai linkkaisinko vain suoraan spotify-listan tänne? 

-Ihana ihana kertsi! Muutenkin ihanan erilainen biisi. 
-Tottakai suomalaisena haluan myös kuunnella suomalaista musaa ja täytyy myöntää että tätä Haloo Helsingin levyä ootin kyllä innolla. Enkä pettynyt! Rakastan tätä hyväntuulista melodiaa ja aika osuvia sanoja.
-Kaunis melodia taustalla ja muutenkin tykkään tän artistin "flowsta"!
-SO DAMN COOL!!
-Icona pop ei petä koskaan. Tällä hetkellä muhun näköjään iskee hyväntuuliset biisit.. 
-En osaa sanoa että onko kyseessä nyt joku irkkumeininki vai mistä tuo alun rallatus on otettu, mutta kyllä toimii. Tän tahtiin on ihana kävellä ulkona, kun tempo on mukavan reipas. 
-Kesän Ghost-biisin jälkeen odottelinkin innolla Ella Hendersonin albumia ja vihdoin odotus palkittiin. Tää on melko varmasti koko levyn paras biisi!
-Clean Banditinkin uutta sinkkua vartosin pitkään ja onneksi se on vihdoin ulkona! Rather be -hitissäkin mukana ollut Jess Glynne on mukana tässäkin biisissä ja sopii mun mielestä aivan törkeen hyvin tällaiseen musaan. 
-Meghanin ääni ja biisin melodia on niin suloiset että saa mut pakostakin vähän hymyilemään. 
-Ihanan rentoa meininkiä mulle vähän tuntemattomalta artistilta. Reggae-tyyppinen musa on kyllä niin aurinkoista.
-Tää on niin ihana! Överikuuntelin biisin jo Santorinin matkan aikana, mutta en ole vieläkään kyllästynyt. Oon kyllä aika varma että melodiasta on pöllitty pätkiä legendaarisesta Blowing in the wind biisistä.. 
-Keväällä kun kaikki hehkuttivat Ariana Grandea niin en ollenkaan lämmennyt hänen edustamalleen pop-tyylille; jotenkin korkeat äänet aiheuttivat päänsärkyä.. Nyt kuitenkin olen alkanut arvostamaan kyseistä naista ja musiikkikin on alkanut sopimaan korviini paremmin. Tää on uusi lemppari. Tuli muuten mieleen että oonko oikeasti ainut jonka mielestä Ariana näyttää alle 15 vuotiaalta? Kaunis tyttö ei siinä mitään.. 
- Ah mikä melodia ja noin puolessa välissä biisiä alkavat rummut. Miehen äänikin on jotenkin tosi maaginen.
-Vähän sellanen Hall of Fame -tyyppinen biisi. Championin mukana tekee mieli laulaa mukana kokoajan. 
-Tosi ristiriitanen biisi. Tyrmäsin biisin alkukuulemalta heti, mutta yli 10 kuuntelukerran jälkein aloin löytämään biisin ns. sisimmän ja tykästyinkin siihen kovasti. Vieläkin välillä tökkii se, että kertsi pistetään ns. poikki kun tekisi vielä mieli jatkaa laulamista. Sigmahan teki biisistä uuden remixin joka soi viime kesänä kyllä melkein joka paikassa. Mutta tää kokonaisuus on kyllä mun mielestä täydellinen kombo!
-Toinen Santorinin suosikki! Tätä oli ihanan rauhottava kuunnella aurinkoa ottaessa. Loppu on ihanan dramaattinen. Tykkään Sian äänestä todella paljon ja tää on mun mielestä todella upea kappale sanoituksiltaankin. 
-Jee jee lisää Macklemorea vihdoin! 
-Vielä kolmaskin Santorinin suosikki pääsi listalle mukaan. Ihan törkeen koukuttava melodia ja kertsi ja soi mulla vieläkin vähän väliä kuulokkeista! 
-Ihan sairaan hyvä idea Lady Gagalta lähteä tekemään yhteistyötä Jazz-legenda Tony Bennettin kanssa. Nainen on kyllä todella taitava siinä mitä tekee. Tämä biisi oli mun lemppari heidän levyltään, jotenkin ihanan vanhanaikainen tunnelma!
-Löysin taas "uuden" vanhan biisin itselleni jonka olemassaolosta en ollut tietoinenkaan tähän asti. Kanyen biisit on kyl ottaneet mut lumoihinsa tänä syksynä todella vahvasti. Ja monet hititkin soi vasta nyt kunnolla mun listoilla.


17.10.14

SLEEPY

sl8
sl7
sl5
sl1
sl6
sl2
sl4

Tän lähemmäs ette pääse asukuvia, vieläkään. Päivävarustukseen kun saattaa kuulua samaiset pöksyt kun millä nukunkin. Jonain päivinä saatan jopa repäistä ja iskeä verkkarit päälle! Toivottavasti teitä tällainen vaihtelu virkistää. Nämäkin kuvat saatiin ihan vaan sen takia, että ihana Ronja tuli moikkaamaan mua tässä yks päivä. Mulla on nyt suunnitteilla kasa vähän erilaisia postauksia, osa teidän toiveita (jotka valitettavasti ovat jääneet pahasti rästiin) ja osa sellasia omia lempparipostauksia. 

Selkä alkaa olla jo vähän parempi ja ainakin tämä viikkon on mennyt kipulääkkeittä ja jo suurimmaksi ajaksi pystyssä. Istuminen tekee vieläkin kipeää, mutta säteilevä/vetävä hermokipu on kadonnut jo melkein kokonaan :) Ja sehän leikkauksen idea olikin. Vielä kun painava alaselän kipu alkaisi hellittää niin saisin vähä opiskeltuakin. Pidetään peukut pystyssä!
Layout by Julia E.